Consultanta

Oferim consultanta cu privire la majoritatea problemelor ce tin de proiectarea investitiilor imobiliare, dintre care enumeram:

  • geometrice – retrageri obligatorii, procent maxim de ocupare a terenului (POT), coeficient de utilizare a terenului (CUT) inaltime maxima, aliniere la cornise sau la fronturi construite existente functionale – orasul este impartit in zone functionale in care sunt permise unele utilizari si nu sunt permise altele
  • legale – unele parcele sunt grevate de servituti
  • tehnice – cu privire la calitatea terenului de fundare

Cladirile vechi sunt chiar mai problematice decat terenurile. De cele mai multe ori ele sunt construite dupa standarde mult mai permisive decat cele curente. In momentul in care se intentioneaza realizarea de modificari ale unor cladiri vechi regulamentele cer aducerea respectivelor cladiri intr-o stare in care sa se respecte standardele curente de construire. Ceea ce conduce la necesitatea unor investitii substantiale, uneori chiar mai mari decat ar fi necesar pentru construirea unei cladiri noi de aceeasi dimensiune.

Consultarea unui arhitect inaintea achizitionarii unui teren sau a unei cladiri existente va poate scuti de neplacerea de a constata post factum ca respectivele bunuri imobile nu indeplinesc cerintele dumneavoastra sau ca este necesara o investitie prea mare in acest scop.

Consultanta cu privire la viabilitatea unei investitii – studiu de fezabilitate.

O investitie imobiliara se desfasoara in etape pe parcursul a unei perioade semnificative de timp, in general de ordinul anilor, chiar daca nu intotdeauna. Cunoasterea prealabila a acestor etape, a costurilor si a problemelor legale asociate va poate permite realizarea unui plan de afaceri realist – conditie a unei investitii de succes.

Consultanta cu privire la sisteme constructive, materiale de constructii.

Diversele sisteme constructive si materiale de constructii existente pe piata raspund fiecare in mod diferit la criteriile de calitate privitoare la cladiri. Este necesara definirea clara a criteriilor specifice pentru fiecare cladire pentru a se putea face o selectie in cunostinta de cauza.